Cum Alegi Muzica Nunta

Nu incercati sa va impuneti genul vostru de muzica inaintea preferintelor invitatilor vostri, pentru a nu risca sa dansati singuri pe ring.
O alegere nepotrivita, piese care deranjeaza anumite persoane, pe scurt, dispozitia invitatilor la petrecerea de nunta depinde foarte mult de muzica pe care o asculta.

O selectie variata este de fapt o necesitate a programului muzical de pe parcursul unei nunti, invitatii provenind din diverse medii culturale si sociale, varsta acestora mergand de la 8 la 80 de ani, mirii dorind sa impace pe toti cei prezenti cu o gama larga de cantece.

Traditile, la fel ca si afinitatile muzicale difera de la o regiune la alta.

Nu trebuie ca mirii sa fie mari fani ai acestor traditii insa in alcatuirea slectiei de muzica la nunta trebuie sa tineti cont de zona si cultura celor ce va onoreaza cu prezenta la nunta.

Persoanele in varsta vor sari de pe scaun in acordurile vreunei hore sau sarbe. Cautati referinte in privinta formatiei, eventual intrebati unde puteti sa-i ascultati in cadrul unei alte nunti pentru a va face o parere.

Daca vi se pare ca repertoriul lor are unele lacune, faceti si voi o selectie personala cu melodiile care nu trebuie sa lipseasca si oferiti-le celor care vor asigura muzica la nunta.
Printre cele mai populare melodii de nunta pe care romanii se tot distreaza la nuntile din ultimii ani se numara Jaga Jaga, El Meneaito, mai nou „Dansul pinguinului, o varianta a “trenuletului” la care s-au adaugat topaituri amuzante.

Sau, si mai nou „Musamaua” care, desi nu este la fel de amuzanta ca “Dansul pinguinului”, este spectaculoasa, mai ales daca tii cont de toate indicatiile date de DJ-ul sau de lautarul de serviciu.

“Brasoveanca” este o alta piesa clasica de nunta. Se danseaza in doi, asa ca iti recomand sa exersezi putin inainte de nunta, pentru a fi sigur(a) ca partenerul (a) de dans va ramane cu pantofii intacti.


Etichete: , ,

Categorii

Lasă un răspuns